Allmän info för dig som bygger nytt

 • Senast granskad:

Du som bygger hus i Sollentuna behöver många av de tjänster som SEOM erbjuder. Det är vi som tar hand om ditt hushållsavfall och ser till att ditt hus har el och vatten. Vi erbjuder även fiber, fjärrvärme och förnyelsebar el. Här har vi samlat allt du behöver veta före, under och efter ditt bygge.

SÖKA BYGGLOV

 • Information om bygglov finns på kommunens hemsida, sollentuna.se/bygglov. Du kan också kontakta kommunens kontaktcenter, 08-579 210 00, om du har frågor om vad som gäller för just din fastighet.
 • Du ansöker om bygglov genom att skicka in en blankett eller använda kommunens e-tjänst.

NÄR DU BYGGER

Tänk på att du behöver både el och vatten under byggprocessen. Anmäl därför intresse för byggström och byggvatten i god tid innan byggstart. Du kan också behöva starta ett sopabonnemang och beställa tömning av slamtank på byggplatskontoret.

Ifyllda och påskrivna blanketter mejlas oss på info@seom.se

HÅLLBARA TJÄNSTER

 • Fjärrvärme
  Fundera över vilken uppvärmning det ska vara. Fjärrvärme är enkelt, tryggt och bekvämt. Vi lämnar gärna en offert om det finns förutsättninga för fjärrvärme. Fyll i en intresseanmälan här!
 • Internet/TV/Telefoni
  Vårt stadsnät ger en snabb och säker kommunikation och du väljer vilken tjänsteleverantör du vill ha. Var ute i god tid om du vill vara uppkopplad direkt när du flyttar in. Fyll i en beställning här!
 • El
  Gör ett aktivt val av elleverantör. Sollentuna Elhandel finns nära kunderna i Sollentuna och levererar förnyelsebar el till hundra procent. Eller vill du kanske bli din egen elproducent med vårt populära solcellspaket? Kanske i kombination med vår populära laddbox för elbilar?

När du väl är kund kan du skaffa inloggning till Mina sidor. Där kan du se avtal, fakturor och följa din förbrukning. Det går också att anmäla flytt och lämna mätarställning för vatten.

Välkommen till SEOM!