Ska du bygga eller riva en byggnad?

Här har vi samlat information kring vad du bör tänka på när du bygger nytt i Sollentuna. Du behöver nämligen ansluta dig till flera av våra tjänster. Bland annat är det vi som tar hand om ditt hushållsavfall och ser till att ditt hus har el och vatten. Ska du istället riva en fastighet behöver du anmäla det till oss, information hittar du här.

Sök bygglov

När du bygger nytt behöver du i de flesta fall ansöka om bygglov. Hur det går till hittar du information om på Sollentuna kommuns hemsida. 

När du bygger

Tänk på att du normalt sett både behöver både el och vatten under byggprocessen. Anmäl därför intresse för byggström och byggvatten till oss i god tid innan byggstart. Du kan också behöva starta ett sopabonnemang och beställa tömning av slamtank på byggplatskontoret.

Så här gör du:

  • När du är i behov av tillfällig byggström behöver du anlita en av Elsäkerhetsverket godkänd elinstallatör. Elinstallatören skickar in en föranmälan om byggström till oss via foranmalan.nu. Information om vad som gäller nya och tillfälliga elanslutningar hittar du här.
  • Behov av byggvatten och servisanmälan för vatten och avlopp anmäler du på den här blanketten (även uppsägning).
  • Blankett för abonnemang för sophämtning och vad du ska tänka på, hittar du här.

Ifyllda och påskrivna blanketter mejlar du till oss på kundtjanst@seom.se.

Hållbara tjänster

Fjärrvärme
Du behöver även fundera över vilken uppvärmning fastigheten ska ha. Vi erbjuder fjärrvärme som är ett smidigt, flexibelt och tryggt alternativ och som säkerställer uppvärmningen av din fastighet och ger dig varmt vatten i kranen alla dagar om året. Är du intresserad av att ansluta din fastighet till fjärrvärmenätet är du välkommen att fylla i en intresseanmälan.

Här kan du läsa mer om fjärrvärme.

Internet/TV/Telefoni
Vårt stadsnät ger en snabb och säker kommunikation och du väljer vilken tjänsteleverantör du vill ha. Var ute i god tid om du vill vara uppkopplad direkt när du flyttar in. Fyll i en beställning här!

El
För att få tillgång till el i ditt hus behöver du förutom elnätsavtal även teckna ett elavtal med det elhandelsföretag som du väljer att köpa din el ifrån.

Här kan du läsa om vårt erbjudande.

Mina sidor

Som kund hos oss kan du skaffa inloggning till Mina sidor. Där kan du se dina avtal, fakturor och följa din förbrukning. Det går också att anmäla flytt och lämna mätarställning för vatten.