Våra laddboxar

Oavsett om du kör elbil eller laddhybridbil erbjuder vi laddboxar som gör laddningen av din bil säker och effektiv. På den här sidan kan du läsa mer om varför det är bra att ladda bilen med en laddbox. 

När du köper en laddbox från oss sköter vi allt som har med installationen att göra och hjälper dig att komma igång! 

Laddboxar för alla behov

Vi har noga valt ut några av marknadens bästa laddboxar som är enkla att använda och har en genomtänkt funktionell design som klarar av våra nordiska förhållanden.

Laddboxrådgivning inför installation

Vi börjar alltid med ett hembesök hos dig inför installationen för att kunna ta fram en optimal lösning för dina behov.  Gör en intresseanmälan här.

Standardinstallationer och priser

Priserna är inklusive standardinstallation och efter 50% skattereduktion för grön teknik dig som är eller vill bli elhandelskund hos oss. Kostnader för tilläggstjänster och tillval kan tillkomma. 

Charge Amps Halo

Laddbox för en bil

8 969 kr

Charge Amps Dawn

Laddbox för en bil

9 156 kr

 

Charge Amps Aura

Laddbox för två bilar 

15 706 kr

 

Charge Amps Halo  

 

Charge Amps Aura

           

 Produktblad Produktblad  Produktblad
 Kompatibel med alla bilmärken Kompatibel med alla bilmärken  Kompatibel med alla bilmärken
1-fas & 3-fas  1-fas & 3-fas 1-fas & 3-fas

11 kW effekt

 22 kW effekt (kan ställas ner)   2 x 22 kW effekt (kan ställas ner)
 Fast laddkabel (7,5 m) Laddkabel ingår ej  Laddkabel ingår ej
Kopplas till trådlöst WiFi

Kopplas till trådlöst WiFi

Inbyggt SIM-kort

 Kopplas till trådlöst WiFi

Har plats för SIM-kort

Har uttag för LAN-kabel

 App för styrning, schemaläggning och laddhistorik App för styrning, schemaläggning och laddhistorik  App för styrning, schemaläggning och laddhistorik
Ej förberedd för V2G  Förberedd för V2G Förberedd för V2G
3 års garanti  3 års garanti 3 års garanti
Extra uttag för t.ex bilvärmare, elcykel och dammsugare      Kraftfull med smarta funktioner. 

Laddar två bilar samtidigt med lastbalansering. Effektvakt behövs för optimal funktion                            

 

Gör en intresseanmälan här!

 

Hittar du inte den laddboxen du söker? Klicka här! 

 

Effektvakt

En effektvakt tar hänsyn till allt som förbrukar el i ditt hushåll och ser till att din bil alltid får maximalt med el till laddning utan att säkringar löser ut. En effektvakt kan kopplas till alla våra laddboxar men behovet är störst för dig som vill ladda din bil snabbare eller ska ladda flera bilar samtidigt. Effektvakten ingår inte i laddboxpaketet utan är en separat enhet som kan väljas som tillval. Vid köp av effektvakt tillsammans med laddboxinstallation är det möjligt att nyttja skattereduktion för grön teknik.

Priser effektvakt

Effektvakt Enegic Monitor One 3 211 kr inkl installation (gäller i samband med laddboxinstallation efter 50% skattereduktion för grön teknik)

Effektvakt Enegic Monitor 4 306 kr inkl installation (gäller i samband med laddboxinstallation efter 50% skattereduktion för grön teknik)

Enegic Monitor rekommenderas för dig som har solceller på taket, eller planerar att installera solceller, och har behov av flerpunktsmätning.

 

Huvudsäkring

Om din fastighet har en säkring på mindre än 25A kan vi säkra upp den vid installation av laddboxen för 375 kronor. Årsavgiften från SEOM elnät är oförändrad men kapaciteten på fastighetens elanläggning förbättras. En säkring på 25A klarar av alla laddboxar, även om du installerar fler än en.

V2G

V2G betyder Vehicle to Grid och innebär att man använder elbilens batteri som energilager. Med den tekniken kan batteriet i en elbil dela med sig av el till det egna hushållet eller säljas ut på elnätet. Om du till exempel har solceller på ditt hustak och laddar din elbil med solel på dagen, kan du med V2G-tekniken själv använda solelen som lagrats i bilbatteriet när solen har gått ner och solcellerna inte längre producerar någon el. Det kommer sannolikt att ta några år innan tekniken kommer att kunna användas fullt ut, men tester pågår redan.

Tips!

Vill du veta mer om elbilsladdning, kika på vårt webinar!