Vattenmätare

Om du har en vattenmätare kontaktar vid dig när det är dags att rapportera in din mätarställning. Det gör du enkelt via Mina sidor

När vi fått in din mätarställning gör vi en avstämning och jämför din verkliga förbrukning med den preliminära du betalat för sedan förra avläsningen.

Byte av vattenmätare

Vart tionde år byter vi ut våra kunders vattenmätare. Ett projekt pågår nu för att succesivt byta ut mätarna till varianter som möjliggör fjärravläsning. Vi hör av oss till dig i god tid när din vattenmätare behöver bytas.

Ventiler, rör och kopplingar som omger mätaren ägs av fastighetsägaren, som också ansvarar för att de fungerar och är i gott skick.

Flytt av vattenmätare

Kontakta oss för avstängning av vattnet om ni har behov att flytta er vattenmätare till exempel till en annan plats i huset eller i samband med renovering. För detta tillkommer en kostnad på 1 500 kronor.

Uthyrning och flytt

När du flyttar eller ska hyra ut din bostad så ska du läsa av din vattenmätare på flyttdagen. Både den som flyttar ut och den som flyttar in ska sedan fylla i en blankett för detta och skicka eller mejla till oss. Blanketten hittar du här

Rivning

Ska du riva ditt hus? Hör av dig till oss så att vi kan ta ner vattenmätaren.