Storsäcken

När mängden grov- eller trädgårdsavfall är större än vanligt men inte så mycket att du behöver en container är storsäcken ett smidigt alternativ. Den är 1 kubikmeter stor med en maxlast på 1250 kg. I den kan du samla in grovavfall eller trädgårdsavfall. 

Placering och tillstånd

Platsen där du placerar storsäcken måste kunna nås av vår kranbil. Den får inte placeras bakom häck, vägg, staket eller annat hinder som gör att kranen inte kommer åt säcken.

Det är viktigt att det är tillåtet att placera säcken på den tilltänkta platsen. På din privata tomt behövs inget tillstånd, men i övriga fall är du som kund ansvarig för att införskaffa ett tillstånd från Polisen. Här kan du göra en ansökan.

Pris

Kostnaden för storsäcken är 1 650 kronor. Beställning ska göras senast fem arbetsdagar innan önskat utkörningsdatum. Du bestämmer själv hur lång tid du vill ha säcken och kontaktar oss när du vill få den hämtad.

Du får inte blanda grovavfall och trädgårdsavfall, men kan beställa två säcker om du vill samla in både och. 

Är du osäker på hur något ska sorteras kan du söka i Sörabs sorteringsguide här.

Storsäck trädgårdsavfall

I storsäck för trädgård kan du lägga ris, grenar, gräsklipp, mindre mängd fallfrukt och krukväxter (utan kruka).

Storsäck grovavfall

Grovavfall är i stort sett restavfall som inte får plats i det vanliga kärlet. Det kan vara saker som trasiga leksaker, små trasiga möbler och uttjänta barnvagnar. Mindre porslin, blomkrukor och kastruller går också bra att sortera som grovavfall.

Beställ storsäcken

Fyll i formuläret nedan eller kontakta vår Kundtjänst så hjälper vi dig.

Beställning Storsäcken

Typ av avfall, välj grovavfall ELLER trädgårdsavfall