Storsäcken

När mängden grov- eller trädgårdsavfall är större än vanligt men inte så mycket att du behöver en container, då kan Storsäcken vara ett alternativ. Storsäcken är 1 kubikmeter stor med en maxlast på 1250 kg. Du fyller den med antingen grovavfall eller trädgårdsavfall. 

Placering och tillstånd

Platsen där du placerar Storsäcken måste kunna nås av vår kranbil. Den får inte placeras bakom häck, vägg, staket eller annat hinder som gör att kranen inte kommer åt säcken.

Det är viktigt att det är tillåtet att placera en Storsäck på den tilltänkta platsen. På din privata tomt behövs inget tillstånd, men i övriga fall är du som kund, ansvarig för att införskaffa ett tillstånd från Polisen. Här kan du göra en ansökan.

Var noggrann med vad du lägger i Storsäcken. Du kan inte blanda grovavfall och trädgårdsavfall. Självklart kan du beställa två säckar om du har både grovavfall och trädgårdsavfall.

Det är inte heller tillåtet att slänga till exempel farligt avfall, elektronik, restavfall, vitvaror eller bildäck. 

Vad kan du lägga i storsäcken?

I storsäck för trädgård kan du lägga ris, grenar, gräsklipp, mindre mängd fallfrukt och krukväxter (utan kruka). Det är inte tillåtet att lägga matavfall, stenar eller jordmassor i dessa säckar.

I storsäck för grovavfall kan du lägga sådant som inte får plats i kärlet för restavfall, som till exempel trasiga möbler, leksaker och barnvagnar. Mindre porslin, blomkrukor och kastruller går också bra att sortera som grovavfall.

Tänk på att du inte får lägga elektronik, däck, bygg- och rivningsavfall, matavfall eller farligt avfall i någon av dessa säckar.

För sorteringsinformation, se Sörabs sorteringsguide här.

Beställ Storsäcken hos oss

Välkommen att fylla i formuläret längre ned på den här sidan eller kontakta vår Kundtjänst om du är intresserad av att beställa Storsäcken. Kostnaden för Storsäcken är 1 600 kr per styck. Beställning ska göras senast fem arbetsdagar innan önskat utkörningsdatum. 

Beställning Storsäcken

Typ av avfall, välj grovavfall ELLER trädgårdsavfall