Felanmälan fiber

Du ska alltid vända dig till din tjänsteleverantör för att göra en felanmälan rörande bredbandstjänster via fibernätet, eftersom SEOM inte sparar personuppgifter rörande bredband. Tjänsteleverantören påtalar sedan ett fel till oss vid behov.

Kontaktuppgifter till samtliga tjänsteleverantörer för att göra felanmälan finns samlade i vår Portal samt i listan nedan.

Tips: testa detta innan du felanmäler

Det finns dock ett antal saker som ofta är orsaken till problem som vi vill tipsa dig om att kontrollera innan du gör en felanmälan hos tjänsteleverantören.

  • Börja med att starta om all utrustning för att säkerställa att problemet inte ligger i din utrustning. Detta är sannolikt det första din leverantör kommer att be dig göra om du inte redan gjort det. Starta om alla delar i anslutningen – från tjänstedelaren (om du har en sådan från oss), din router, samt din enhet där du använder tjänsten (dator/surfplatta för bredband, Boxen om det rör IPTV).

  • Kontrollera att det inte är fel på några kablar. Har du möjlighet, prova att byta kabel mellan tjänstefördelare och router eller datorn. Om du ansluter till din router via wifi kan du testa att få igång tjänsten om du kopplar dig på en kabel direkt till tjänstefördelaren, för att utesluta problem med din router.
  • Om du testat allt ovan och fortfarande inte har någon tjänst – titta bland våra driftmeddelanden för att se om vi har ett avbrott på din adress. Du kan också leta efter driftinformation hos din leverantör.