Nyheter

 • Världsvattendagen 2023

  Varje år den 22 mars infaller världsvattendagen. Dagen instiftades av FN 1992 och uppmärksammas både lokalt och globalt. Syftet med dagen är att uppmärksamma världens viktigaste naturresurs och livsmedel – vatten.
 • Jörgen Austler blir ny vd på SEOM

  Idag är det klart att Jörgen Austler tar över rollen som vd på SEOM efter Monika Söderlund Andreasson. Jörgen tillträder tjänsten i slutet av augusti.
 • Easee laddbox får försäljningsförbud

  Elsäkerhetsverket har fattat beslut om att laddboxen Easee får försäljningsförbud. Anledningen till försäljningsförbuden är att det inte finns en jordfelsbrytarlösning och ett DC-skydd som uppfyller kraven i de standarder som utrustningen är deklarerad för.
 • Träffa oss i Sollentuna centrum!

  Den 17-18 mars är vi på plats i Sollentuna centrum för att svara på frågor och snacka fördelar med fiber och internethastigheter.
 • Elstöd till elintensiva företag

  Nu kan elintensiva företag ansöka om riktat elstöd för perioden oktober-december 2022. Sista dagen för ansökan är 17 april 2023.
 • Förändringar i SEOMs kabel-TV

  Den 28 februari förändras kanalutbudet för kunder som har kabel-TV hos SEOM. Vi byter också namn på våra paket för kabel-TV.
 • Varning för bedragare

  Under helgen har flera av våra kunder blivit uppringda av en person som säger sig jobba på SEOM. Personen har sagt att kunderna har betalat för mycket och att de behöver identifiera sig med sin bankdosa för att vi ska kunna göra en återbetalning. De har även sagt att vi behöver komma dit för att byta ut elmätaren. Detta stämmer inte.
 • Få sponsring för ert hållbarhetsprojekt

  Nu har vårens ansökningsperiod för sponsring öppnat! Planerar ni några energieffektiviseringsåtgärder, att köpa in ett nytt källsorteringssystem, anordna en loppis eller genomföra något annat projekt som bidrar positivt till miljön i Sollentuna? Då kan ni ansöka om bidrag från oss.
 • Ny elnätsavgift 2023

  Från den 1 januari 2023 höjs elnätsavgiften med 8,75 öre/kWh (7 öre/kWh exkl. moms). Höjningen tas ut i form av en energiavgift som baseras på hur mycket el du använder.
 • Sollentuna Elhandel - en Schysst elhandel

  Media har den senaste tiden lyft upp granskningar av flera elhandelsbolag. Det har bland annat rapporterats om olika prisuppgifter på faktura och webbplats. Om tidsbundna elhandelsavtal som automatiskt förlängs i ett nytt tidsbundet elhandelsavtal till ett högre pris. Och om otydlig information om timprisavtal och vad som faktiskt gäller.
 • Alla kunder faktureras månadsvis från februari

  SEOM kommer från och med februari gå över till månadsfakturering för alla våra kunder. Förändringen gäller i första hand lägenhetskunder samt kunder med ett elhandelsavtal för en anläggning utanför Sollentuna.
 • Elstöd för november och december 2022

  Elstödet utökas för att täcka månaderna november och december 2022. Alla hushåll i Sverige med eget elnätsavtal kommer att få ta del av stödet.
 • Träffa oss i Sollentuna centrum!

  Den 3-4 februari finns vi på plats i Sollentuna centrum för att svara på dina frågor och hjälpa dig att hitta rätt elavtal för det nya året.
 • Lägre elpriser än väntat i januari

  I december månad var elpriserna extremt höga och många kunder har fått en hög elräkning som ska betalas nu i slutet av januari. I januari väntas priserna dock bli lägre än de var i december.
 • Flygplansbesiktning av fjärrvärmenätet i Sollentuna

  Under den här veckan kommer du kanske att se ett flygplan flyga på låg höjd över Sollentuna nattetid. Det är vi som genomför en så kallad termografering av fjärrvärmeledningarna för att upptäcka eventuella läckor och värmeläckage.
 • Elens dag 2023

  Idag är det Elens dag! Svensk el är till 98 % fossilfri och underlättar vår vardag på otroligt många sätt. Men just nu behöver vi för första gången på länge spara på elen för att bland annat dämpa elkostnaderna.
 • Det händer med plasten du samlar in

  Den senaste tiden har media uppmärksammat att mycket av den plast som samlas in på återvinningscentraler i Sverige går till energiåtervinning. SÖRAB gör flera insatser för att mer plast ska kunna gå till återvinning och återbruk.
 • Här kan du lämna in julgranen till återvinning

  Se till att din gran sprider värme och ljus även efter att julen dansats ut. En gran som lämnas in till återvinning kan nämligen ge el som räcker till att köra fyra fulla tvättmaskiner.
 • Öppettider under jul och nyår

  Den 23 december stänger vi tidigare än vanligt och öppnar igen den 27 december. På den här sidan kan du se vilka tider som gäller under jul och nyår.
 • Utbetalning av elstöd

  De höga elkostnaderna har påverkat oss alla i vinter. För att ge både privatpersoner, företag och organisationer viss avlastning med att betala sina elräkningar har Svenska kraftnät fått beviljat att använda så kallade flaskhalsintäkter för att finansiera ett elstöd.
 • Fokus på elfrågan i senaste numret av OM

  De kommande dagarna delas ett nytt nummer av OM ut till alla hushåll i Sollentuna. Den här gången fokuserar vi särskilt på den högaktuella elfrågan. Vi berättar bland annat om styrel och risken för elen att tar slut i vinter, förklarar hur olika sorters avtal skiljer sig åt och ger massor av tips på hur man kan spara el både på kort och lång sikt. Vi presenterar också vår helt nya produkt Smart värme elprisstyrning.
 • SEOM lanserar Smart Värme Elprisstyrning i samarbete med Ngenic

  Vi ser ett stort intresse bland Sollentunaborna för att spara på el och sänka sina elkostnader. Nu kan vi erbjuda smart styrning av värmesystem för våra kunder som bor i hus med vattenburen uppvärmning.
 • SEOMs julgåva går till SPF Seniorerna Grindslanten

  Varje år skänker vi 10.000 kr till välgörande ändamål. Vi fokuserar på vårt lokalsamhälle och de eldsjälar som Sollentuna har. I år går SEOMs julgåva till SPF Seniorerna Grindslanten.
 • Sollentunaborna sänkte sin elförbrukning i november

  I november månad sänkte hushållen i Sollentuna sin elförbrukning med 23% jämfört med samma period förra året! Det är den andra månaden i rad med kraftigt minskad elanvändning.
 • Ökad risk för bortkoppling av elen

  Det finns en risk att elen inte räcker till under vissa timmar i vinter. Mellan den 9-18 december är läget särskilt ansträngt till följd av kallare temperaturer och att reaktor 3 vid Oskarshamns kärnkraftverk tas ur drift för underhåll.
 • Träffa oss i Sollentuna centrum!

  Den 9-10 december finns vi på plats i Sollentuna centrum för att svara på dina frågor och tipsa om hur du kan värma ditt hem smartare i vinter.
 • Elskatten höjs med 9% vid årskiftet

  Den 1 januari 2023 höjs elskatten (energiskatten) med 9%. Höjningen är till följd av inflationstakten.
 • SEOM lämnar inte ut kundinformation till Expressen

  Just nu figurerar SEOM i media efter att inte ha lämnat ut uppgifter rörande enskilda kunders elförbrukning. Vi utgår från säkerhetsskyddslagen och SEOM's säkerhetsskyddsanalys i bedömningen att sådana handlingar skulle kunna innebära en indirekt röjning av klassificerad information. – I flera nyhetsartiklar som just nu cirkulerar står det att SEOM inte lämnar ut information med hänvisning till spionlagstiftningen. Det stämmer inte. I beslutet att inte lämna ut information om enskilda kunders elförbrukning hänvisar vi till säkerhetsskyddslagen samt vår säkerhetsskyddsanalys. Det är en den lagstiftningen vi utgått från i bedömningen, säger Monika Söderlund Andreasson, VD på SEOM.
 • Kundtjänst stänger tidigare 23 november

  Den 23 november stänger Kundtjänst och växel klockan 13:30.
 • Att tänka på gällande dina avfallskärl under vintern

  Vid snöfall eller isbildning är det viktigt att du skottar runt dina avfallskärl och ser till att kärlen går att flytta på och att de inte sitter fast.
 • SEOM söker ny VD

  SEOMs nuvarande VD Monika Söderlund Andreasson har meddelat att hon kommer att gå i pension i mars 2023 efter åtta år på posten. Rekryteringen av hennes efterträdare har börjat.
 • Sollentunaborna sänkte sin elförbrukning i oktober

  I oktober månad sänkte hushållen i Sollentuna sin elförbrukning med 21% jämfört med samma period förra året!
 • Oseriösa telefonsäljare från annat elbolag

  Återigen har flera av SEOM:s kunder blivit kontaktade av annat elbolag som gett bedräglig information.
 • Träffa oss i Sollentuna centrum!

  Fredagen den 28 oktober och lördagen den 29 oktober står vi i Sollentuna centrum och pratar elavtal, elräkningar och energibesparingar. Hoppas vi ses!
 • Oseriösa säljare av fibertjänster

  Säljare från ett företag som erbjuder fibertjänster har gett felaktig information till våra kunder i ett försök att få dem att teckna avtal.
 • Läs det senaste numret av OM

  Vad räknas egentligen som farligt avfall, hur omvandlas matrester till biogas och vad kan jag lämna hos den mobila återvinningscentralen? Det och mycket mer svarar vi på i det senaste numret av OM när vi djupdyker i temat avfall. Vi ger dig dessutom tips på hur du kan spara tips inför vintern och besöker Lilla Odlingen i Södersätra.
 • Rättelse av fel i OM #3 2022

  I senaste numret av OM-tidningen står det felaktigt att tomma förpackningar från exempelvis sköljmedel eller tvättmedel ska sorteras ut som farligt avfall. Detta stämmer inte.
 • Förbered dig inför högre elräkningar i vinter

  Den dyra elen har nog inte undgått någon och förra vintern nådde vi rekordhöga nivåer. Dessvärre tyder det mesta på att elpriset kommer att bli ännu högre den här vintern.
 • SEOMs fasta elavtal gäller

  I media rapporteras det att elbolag utreder möjligheten att säga upp elavtal med hänvisning till klausulen force majeure, på grund av de oförutsedda händelserna relaterade till energisituationen i Europa. SEOM hänvisar inte till force majeure. SEOMs fasta avtal fortsätter att gälla.
 • Få sponsring för ert hållbarhetsprojekt

  Nu har höstens ansökningsperiod för sponsring öppnat! Planerar ni att köpa in ett nytt källsorteringssystem, anordna en loppis, byta ut er gamla belysningsarmatur eller genomföra något annat projekt som bidrar positivt till miljön i Sollentuna? Då kan ni ansöka om bidrag från oss.
 • Utdelning av matavfallspåsar till småhus 2022

  Nu påbörjar vi utdelningen av matavfallspåsar till småhus med enskilda abonnemang och behovstömning. Påsutdelningen beräknas påbörjas vecka 35 och avslutas vecka 39.
 • Anslut dig till fibernätet innan prishöjningen

  Efter den 31 augusti kommer priset för att ansluta sig till fibernätet höjas. Du har fortfarande tid att beställa en fiberanslutning till ett förmånligt pris.
 • Se upp för oseriösa säljare från annat elbolag

  Återigen har flera av SEOMs kunder blivit kontaktade av annat elbolag som säger sig samarbeta med SEOM och försöker få kunden att byta elavtal.
 • Receptionen håller stängt mellan vecka 28-31

  Vår reception är stängd men kundtjänst är öppen som vanligt.
 • Grattis till vårens sponsringstagare

  Vi säger tack till alla som ansökt och stort grattis till vårens alla sponsringstagare! Då det inte var möjligt att ansöka om sponsring i höstas hade vi dubbelt så mycket i potten och därmed möjlighet att stötta ännu fler hållbara initiativ runt om i kommunen.
 • Ursäkta röran på Smedby ÅVC

  13 juni startar SÖRAB en omfattande renovering på Smedby ÅVC i Upplands Väsby.
 • Beslut om elpriskompensation för mars månad

  Regeringen har nu beslutat att elpriskompensationen även ska gälla mars månad. Den nedre gränsen för ersättningen har sänkts för att omfatta fler hushåll och börjar nu på en förbrukning om 400 kWh. För en förbrukning på minst 2000 kWh kan du som mest få ut 1000 kronor.
 • Kontroll av sopkärl

  Kontroll av vissa sopkärl våren och sommaren 2022
 • Trädgårdssäsongen 2022

  Trädgårdssäsongen 2022 startar vecka 14 för dig som har tömning jämna veckor och vecka 15 för dig med udda veckor.
 • Elpriskompensationen kan förlängas med ytterligare en månad

  Rysslands invasion av Ukraina har lett till ökade priser på el och drivmedel. Den 14 mars presenterade regeringen därför ett nytt åtgärdspaket med bland annat en förlängning av elpriskompensationen och ytterligare stöd för klimatbonusen. Detta är än så länge endast ett förslag från regeringen, för att åtgärderna ska införas behöver riksdagen först ta ett beslut. Vi uppdaterar informationen på sidan löpande.
 • Vi introducerar Storsäcken

  Från och med 1 april 2022 kan du beställa Storsäcken. Ett mindre alternativ till en stor container.
 • Riksdagen har fattat beslut om elpriskompensation

  Den 24 februari 2022 fattade Riksdagen beslut om att de kommer kompensera hushåll med höga elräkningar som ett resultat av de ovanligt höga elpriserna. Kompensationen kommer att gälla för månaderna december, januari och februari och baseras på hur stor elförbrukning hushållet har.
 • Nya dekaler på sopbilar

  Nu finns nya dekaler på våra sopbilar.
 • Välkomna tillbaka!

  Nu öppnar vi vår reception igen. I mellandagarna stängde vi för besökare på Knista gård på grund av smittspridningen – men nu slår vi upp portarna igen och håller öppet mellan 8 och 16.15 som vanligt. Välkomna!
 • Information till dig i småhus som har ett matavfallskärl (brunt kärl)

  Inom kort får du som har ett matavfallskärl (brunt kärl) men inte ställt ut kärlet för tömning de tre senaste månaderna ett brev från oss. En förutsättning för att ha sorterat abonnemang (med rabatterat pris) är att matavfallskärlet används regelbundet.
 • Få sponsring för ert hållbarhetsprojekt

  Nu har vårens ansökningsperiod för sponsring öppnat! Planerar ni att köpa in ett nytt källsorteringssystem, anordna en loppis, byta ut er gamla belysningsarmatur eller genomföra något annat projekt som bidrar positivt till miljön i Sollentuna? Då kan ni ansöka om bidrag från oss.
 • Elens dag 2022

  Den 23 januari varje år firas Elens dag för att uppmärksamma nyttan av el. Tack vare elen är våra liv inte bara ljusare, utan också enklare, tryggare och roligare. Kort och gott en förutsättning för att vi ska kunna ha den livsstil och samhälle som vi lever i idag.
 • Receptionen stängd på grund av Covid-19

  Vi finns istället tillgängliga på telefon 08-623 88 00.
 • Sophämtning under jul och nyår

  Under jul och nyår 2021-2022 hämtas ditt avfall som vanligt då sophämtningen fortgår både julafton och nyårsafton. Du som har behovshämtning kan ställa ut ditt kärl som du brukar. Vi önskar dig en god jul och ett gott nytt år.
 • Avvikande öppettider under jul och nyår

  23 december stänger Kundtjänst 12.45. Receptionen och växeln stänger 13.00. 24 december: Stängt 1 januari: Stängt 5 januari stänger Kundtjänst 12.45. Receptionen och växeln stänger 13.00. 6 januari: Stängt 7 januari: Stängt
 • SEOMs julgåva till Indra

  I år skänker SEOM en julklapp till queer-, trans- och tjejjouren Indra
 • Förtydliganden i vår tidning OM

  Två förtydliganden i den senaste numret: om schemat för den mobila återvinningscentralen och om priset för rörlig el.
 • Avisering vid avvikelser gällande sophämtning

  Nu får du som kund ett automatiskt e-postmeddelande när chaufför upptäcker avvikelser i samband med sophämtning hos dig.
 • Vintertips

  När det blir kallt finns det risk för att matavfallspåsarna fryser fast i kärlet. Här kommer några tips för att ditt kärl ska bli ordentligt tömt.
 • Avvikande öppettider 25 november

  Torsdagen den 25 november stänger vår kundtjänst klockan 11.00.
 • Höjd effektavgift från och med 1 januari 2022

  Den 1 januari 2022 höjs effektavgiften med sex procent (6%). Höjningen beror till största delen på kraftiga kostnadsökningar för så kallade nätförluster.
 • Världstoalettdagen

  Den 19 november är FN:s internationella världstoalettdag.
 • Kommunen tar över insamlingen av returpapper

 • Vinterplatser för sophämtning från vissa fastigheter

 • Avvikande öppettider 5 november

  I samband med allhelgonahelgen har vi avvikande öppettider:
 • Trädgårdssäsongens längd (2021)

  Trädgårdssäsongen 2021 pågår mellan veckorna 16-17 och 46-47 beroende på om du har tömning jämna eller udda veckor.
 • Därför är elpriserna höga just nu

  Elpriserna slår nya rekord och är mer än dubbelt så höga som förra året. Det är många faktorer som påverkar elpriset, allt från väder och vind till råvarupriser och utsläppsrätter.
 • Comviq ny tjänsteleverantör i fibernätet

  Nu finns även Comviq att välja på som tjänsteleverantör för dig som är ansluten till fibernätet i Sollentuna.
 • Värmeåtervinning från serverhall – nu startar bygget

  2019 upprättade SEOM och Conapto tillsammans en plan för att återvinna restvärme från Conaptos serverhallar i Edsberg och leverera den till kunderna i Sollentunas fjärrvärmenät.
 • Låt din fallfrukt göra nytta

  Nu dignar fruktträden av äpplen, päron och plommon. Men vad ska man göra med all frukt? Varje år ruttnar massor av frukt bort i svenska trädgårdar. Här ger vi dig några tips om hur du kan ta vara på årets skörd.
 • Effektavgift styr elanvändningen till tider med låg belastning

  Effektavgift är en avgift som syftar till att styra elanvändningen till tider då trycket på elnätet inte är så högt.
 • Falska betalningspåminnelser cirkulerar

  Vi har blivit uppmärksammade på att det kommer falska betalningspåminnelser via mejl från ett bolag som kallar sig Sollentuna Elhandel AB.
 • Se upp för oseriösa säljare från annat elbolag

  Återigen har flera av SEOMs kunder blivit kontaktade av annat elbolag som säger sig samarbeta med SEOM och försöker få kunden att byta elavtal.
 • Nu delar vi ut matavfallspåsar till dig som bor i småhus

  Från vecka 36 och några veckor framåt kommer vi dela ut två buntar matavfallspåsar till småhus med matavfallsabonnemang och behovshämtning. Påsarna delas ut i anslutning till brevlåda eller sopkärl.
 • Vi fortsätter förbättra VA-ledningarna längs med Staffans väg

  Vi fortsätter arbetet med att förbättra VA-ledningarna för vatten, spillvatten och dagvatten längs med Staffans väg.
 • Hjälp oss stoppa fettpropparna – hämta en miljötratt på Knista gård

  Fett från matlagning i avloppet kan leda till stopp som både kan bli besvärliga och kostsamma. För att undvika det kan du med hjälp av en miljötratt enkelt samla in fettet. Hämta din tratt på Knista gård och hjälp oss stoppa fettpropparna!
 • Bostadsrättsföreningen som dubblerade sin matavfallssortering

  BRF Träklotsen 2 har det senaste året åstadkommit stordåd med sin sophantering. På ett år har de lyckats vända trenden från att det mesta slängts i hushållssoporna till att öka utsorteringen av matavfall med hela 60 procent.
 • Årets sponsringstagare utsedda

  Rensning av skräp från Edsvikens botten, energismart utebelysning och föreläsningar om klimat och biologisk mångfald är några av de initiativ som får del av SEOMs sponsring.
 • Tips! Ta en kunskapspromenad runt Edsviken

  I morgon tisdag den 8 juni är det Världshavsdagen. Sollentuna kommun har, i samarbete med Danderyds kommun och Solna stad, skapat en kunskapsstig runt havsviken Edsviken. Varför inte packa en picknick och promenera eller cykla Edsviken runt till helgen.
 • Kontroll av taggar (RFID) på sopkärl

 • Nu lanserar vi nya Mina sidor

  Ny version av Mina sidor finns nu tillgänglig.
 • Missa inte vår tävling!

 • Världsvattendagen den 22 mars

  Varje år den 22 mars infaller världsvattendagen. Dagen instiftades av FN 1992 och uppmärksammas både lokalt och globalt. Syftet med dagen är att uppmärksamma världens viktigaste naturresurs och livsmedel – vatten.
 • Avvikande öppettider 19 mars

 • Vi samarbetar inte med firmor som erbjuder sig att filma eller spola ditt avlopp

  Kunder blir kontaktade av företag som säger att de ska komma och filma eller spola fastighetens avlopp. De säger att de samarbetar med SEOM vilket inte stämmer.
 • Nytt nummer av tidningen OM

  Nu är årets första nummer av OM på väg ut till alla hushåll i Sollentuna. Bor du inte i kommunen eller föredrar att läsa tidningen digitalt kan du göra det här.
 • Varför är elräkningen högre vintertid?

  Många reagerar på att elräkningen som landar i brevlådan vintermånaderna är högre än övrig tid på året. Vad är det som gör att elräkningen blir högre?
 • Kunder lurade av elbolag som påstår sig samarbeta med SEOM

  Återigen har flera av våra kunder blivit kontaktade av annat elbolag som säger sig samarbeta med oss på SEOM och vill få kunden att byta elavtal.
 • Sök sponsring för ert hållbarhetsprojekt!

  Nu har ni som planerar genomföra ett projekt som bidrar positivt till miljön i Sollentuna möjlighet att ansöka om sponsring från oss. Kanske ska ni köpa in ett nytt källsorteringssystem, anordna en loppis eller byta ut er gamla belysningsarmatur?
 • Sollentunas effektuttag uppmärksammas nationellt

  I Sollentuna tillämpas effektavgift, en avgift som syftar till att syra elanvändningen till tider då trycket på elnätet inte är så högt.
 • Så undviker du fastfruset avfall

  När det är kallt ute händer det ibland att avfall fryser fast i kärlen. Här ger vi tips på vad du kan göra för att minska risken för att det ska hända.
 • Låt granen sprida värme efter jul

  Efter varje jul gör de svenska hushållen sig av med omkring tre miljoner granar. Se till att lämna din gran på rätt plats när julen ska dansas ut så att den kan komma till nytta en sista gång.
 • Öppettider under jul och nyår

  Under jul och nyår förekommer vissa avvikelser i våra öppettider. Den 7 januari är vi tillbaka som vanligt.
 • Priser 2021

  Nästa år justeras priserna för fjärrvärme och elnät. Priset för VA och avfall ligger kvar på samma nivå som i år.
 • Intervju med Richard som installerat solceller

  Richard Riis är en av många Sollentunabor som har installerat en egen solcellsanläggning på taket. Vi hälsade på hemma hos Richard i hans radhusområde för att ta oss en närmare titt på hans solceller. Han är dock inte ensam i området då flera av grannarna också investerat i solceller på sina tak.
 • Nytt nummer av tidningen OM

  Den här veckan delas det senaste numret av SEOM:s kundtidning OM ut till alla hushåll i Sollentuna. Bor du inte i kommunen eller föredrar att läsa tidningen digitalt kan du göra det här.
 • Nya dammar kan rena Edsvikens vatten

  Två dammar föreslås anläggas i Edsbergsparken för att förbättra vattenkvaliteten i Edsviken. Dammarna hämtar inspiration från parkens historiska utformning.
 • Receptionen stängd för kundbesök

  Med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 är receptionen på Knista gård stängd för spontana kundbesök tillsvidare.
 • Oseriösa elhandlare

  Senaste tiden har flera av våra kunder blivit kontaktade av elhandlare som erbjuder ett nytt elavtal och påstår sig ha ett samarbete med SEOM. Vi har inget med erbjudandet att göra och har heller inget samarbete med andra elhandlare.
 • Avvikande öppettider 4 november

  Onsdag den 4 november öppnar vår kundtjänst och växel klockan 10 istället. Resten av dagen har vi öppet precis som vanligt. Välkommen att kontakta oss då!
 • Ingen höjning av VA-taxan inför 2021

  Varje år släpper Nils Holgerssongruppen en rapport där bland annat VA-avgifterna i olika kommuner jämförs. Efter att lokaltidningen Mitti Sollentuna skrivit om utfallet i årets rapport vill vi tydliggöra några punkter gällande Sollentuna kommuns VA-taxa.
 • SEOM stöttar Sollentuna kvinnojour

  SEOM sponsrar varje år lokala initiativ som bidrar positivt till miljö och klimat. I år väljer bolaget att bredda sin sponsring och donerar 50 000 kronor till Sollentuna Kvinnojour för att stötta verksamheten under Coronapandemin.
 • Felaktig tidsangivelse för MÅVC i OM

  I det senaste numret av OM förekommer ett tryckfel i tidtabellen för den Mobila återvinningscentralen. Korrekt tid för Kärrdal är 10-14.
 • Låt din fallfrukt göra nytta

  Har du mer fallfrukt i trädgården än du kan musta, torka och skänka bort? Lämna in den till någon av SÖRAB:s anläggningar så att den kan tas tillvara på ett så bra sätt som möjligt.
 • Årets sponsringstagare utsedda

  Elcyklar, energismart belysning och en källsorteringsbod, det är några av de initiativ som får del av SEOMs sponsringspengar i år.
 • Nytt nummer av tidningen OM

  Den här veckan delas ett nytt nummer av kundtidningen OM ut i brevlådorna. Här kan du läsa tidningen digitalt.
 • Avvikande öppettider kundtjänst 10 och 11 september

  Vår kundtjänst kommer att vara stängd mellan torsdag 10/9 klockan 13 och fredag 11/9 klockan 13.
 • Nu delar vi ut matavfallspåsar till småhus

  Just nu pågår den årliga utdelningen av matavfallspåsar till småhus. Till varje hushåll delas det ut 2 buntar påsar (80 påsar i varje bunt) vilket motsvarar en normal årsförbrukning.
 • Nytt nummer av OM

  Nu kan du läsa det senaste numret av kundtidningen OM, där systrarna Eisenman tipsar om hur du kan laga god mat som dessutom är bra för miljön. Vi berättar också om när alla hushåll i Sollentuna får fjärravlästa smarta vattenmätare och ger våra bästa tips på hur du kan använda vattnet klokt i sommar.
 • Varning för oseriösa elhandelssäljare

  Oseriösa elhandelssäljare ringer företagskunder och erbjuder elhandelsavtal som visat sig vara väldigt ofördelaktiga för kunden. SEOM har inget med erbjudandet eller dessa säljare att göra.
 • Leveransproblem av trädgårdskärl

  Vi har för tillfället leveransproblem av trädgårdskärl. Anledningen är ett tekniskt fel hos tillverkaren.
 • Förtydligande om Coronaviruset i avloppsvatten

  Enligt en artikel som i veckan publicerades på DN:s hemsida har analyser på Stockholms avloppsvatten visat sig innehålla spår av Coronaviruset. Analyserna har utförts av forskare på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, och nu hoppas forskare genom denna metod kunna följa smittspridningen av Covid-19 i samhället.
 • SEOM inför gratis hemleverans av fiberrör

  Många är nu mer beroende än vanligt av en stabil internetuppkoppling för att kunna jobba hemifrån, beställa mat och mediciner och hålla kontakt med anhöriga. Nu inför SEOM hemleverans av fiberrör, för att den som vill ansluta sig till Sollentunas fibernät inte ska behöva lämna hemmet.
 • Avvikande öppettider vecka 18

  Valborgsmässoafton 30 april stänger vår kundtjänst 13:45 och växeln 13:00. 1 maj har vi stängt.
 • Oseriösa säljare kontaktar våra företagskunder

  Just nu florerar oseriösa säljare som säger sig ringa på uppdrag av SEOM. De kontaktar främst företagskunder med erbjudande om nytt elhandelsavtal.
 • Tvätta inte bilen på gatan

  Tvättvattnet från biltvätt på gatan eller garageuppfarten påverkar våra gemensamma vatten negativt. Med Biltvättarhelgen den 25-26 april vill vi få fler att tvätta bilen på en biltvätt, så att vattnet leds till ett reningsverk och inte hamnar i en dagvattenbrunn.
 • Avvikande öppettider under påskhelgen

  Under påskhelgen förekommer avvikelser från våra vanliga öppettider.
 • Växande problem med dumpning av grovavfall vid återvinningsstationer

  De senaste veckorna har problemet med dumpning av grovsopor vid FTI:s återvinningsstationer i länet vuxit. Grovsopor kan lämnas till in den mobila återvinningscentralen i Sollentuna eller vid SÖRAB:s återvinningscentraler.
 • Frukost med farmor i läsplattan

  Familjen Hainzl i Sollentuna lever mitt i digitaliseringen och bjuder ofta in farmor, mormor och morfar till frukostbordet eller middagen – via läsplattan.
 • Fel startvecka i vissa trädgårdsbrev

  I vissa brev som skickats ut gällande hämtning av trädgårdsavfall står fel startvecka angiven.
 • Inga spontana kundbesök tillsvidare

  Receptionen på Knista gård stänger tillsvidare. Anledningen är att bidra till minskning av smittspridningen av Corona/covid 19.
 • Inga bevis för att covid-19 överlever i dricks- eller avloppsvatten

  Några kunder har hört av sig och undrar om viruset Corona/covid-19 överlever i avloppsvatten eller dricksvatten. Det finns inga bevis i nuläget för att det skulle vara så, enligt en rapport från WHO och Unicef.
 • Ny tjänst - beställ matavfallspåsar via bud

  Du som bor i småhus i Sollentuna och inte har möjlighet att hämta matavfallspåsar hos oss på Knista gård kan få dessa skickade med bud hem till dig, mot en kostnad
 • Coronaviruset: SEOM har fortsatt säkra leveranser

  Vi ser inga risker att våra leveranser av el, vatten, stadsnät, fjärrvärme/fjärrkyla eller hämtning av dina hushållssopor kommer att påverkas av det pågående utbrottet av covid-19. Vi har en god beredskap säger Monika Söderlund-Andreasson, VD på SEOM.
 • Ansökan för sponsring är öppen!

 • Inga problem med Sollentunas vattenkvalitet

  Ett antal kunder har hört av sig till SEOM med anledning av ett radioinslag som handlar om att hushåll i Gnesta och Södertuna rekommenderas koka sitt vatten.
 • Matavfallspåsen får fler användningsområden

  ICA Maxi Häggvik har tagit initiativ till att minska antalet plastpåsar i butiken genom att istället erbjuda sina kunder en matavfallspåse att lägga frukt och grönsaker i när de handlar. Påsen är av samma kvalitet som de SEOM delar ut till sina kunder för att lägga matavfallet i.
 • Halebop lanserar bredbandstjänster i Sollentuna Stadsnät

  Nu finns det ännu en operatör att välja på för dig som är ansluten till stadsnätet. Det väletablerade företaget Halebop är det senaste tillskottet och har valt Sollentunas stadsnät som det första i landet att lansera sina tjänster i.
 • Fjärrvärme - ändrat fakturaintervall

  Nu ändrar vi fakturaintervallet för småhuskunder med fjärrvärme.
 • Tyck till om kommunens nya avfallsplan

  Sollentuna kommun och SEOM arbetar nu ihop med övriga SÖRAB-kommuner med framtagandet av en ny avfallsplan för perioden 2021-2032. Nu är planen ute för granskning och vi vill gärna veta vad du tycker.
 • Ingen utdelning av avfallspåsar i kommunhuset

  Från den 3 februari är det inte längre möjligt att hämta papperspåsar för matavfall i kommunhuset. Om du har slut på påsar är du välkommen till SEOM på Knista gård.
 • Förtydliganden gällande vattenkvaliteten på Björkvägen

  Med anledning av en artikel i lokaltidningen Mitti Sollentuna gällande vattnet hos en kund på Björkvägen i Sollentuna vill SEOM göra ett antal förtydliganden.
 • Är din faktura högre än förväntat?

 • Öppettider under jul och nyår

  Under jul och nyår förekommer vissa avvikelser i SEOMs öppettider.
 • Avvikande öppettider 12/12

  På torsdag 12 december öppnar vi reception, växel och kundtjänst klockan 9:00, på grund av utbildning. Välkommen att kontakta oss då!
 • Grattis till höstens sponsringstagare!

  Under hösten har det varit möjligt att söka sponsring från oss för att få stöd till att genomföra en eller flera miljömässigt hållbara aktiviteter. Nu är höstens sponsringstagare utsedda.
 • Världstoalettdagen 19 november

  Den 19 november infaller FN:s internationella världstoalettdag, där globala sanitetsfrågor uppmärksammas. I Sverige är ett stort problem att vi fortfarande är många som spolar ner en mängd saker som inte hör hemma i våra toaletter.
 • Undvik bedrägerier – så skyddar du dig

  Det har kommit till vår kännedom att ett antal av våra företagskunder kontaktats av någon som ringer för att erbjuda nytt elhandelsavtal. Denna aktör ringer inte på uppdrag av SEOM.
 • Vattnet från gatubrunnarna rinner ut i våra sjöar

  Visste du att mycket av det vatten som rinner ner i en gallerbrunn helt orenat når din badsjö? Nu uppmärksammar Sollentuna, liksom flera andra grannkommuner, vad vi tillsammans kan göra för att minimera utsläppens negativa innehåll.
 • Tio tips för att börja plastbanta

  Plasttandborstar, sugrör och engångsförpackningar är exempel på onödiga plaster som vi kan leva utan. Plast som hamnar i havet är ett av vår tids absolut största miljöproblem.
 • Grattis alla stadsnätskunder!

  Vi vill att alla våra kunder ska ha så stora valmöjligheter som möjligt. Därför välkomnar vi Riksnet – ytterligare en tjänsteleverantör till SEOMs stadsnät.
 • Nytt nummer av OM!

  Ett rykande färsk nummer av tidningen OM har nu delats ut till hushållen i Sollentuna.
 • Trädgårdsavfall från invasiva växter

  Har du invasiva växter som lupin, parkslide, jättebjörnloka, gul skunkkalla eller vresros i trädgården? Tänk på att de inte ska läggas på den egna komposten eller tillsammans med övrigt trädgårdsavfall.
 • Avvikande öppettider 1 november

  Fredagen den 1 november stänger vår kundtjänst klockan 12:45.
 • Avvikande öppettider 24 oktober

  Växeln öppnar senare torsdag den 24 oktober.
 • Ny återvinningsstation vid Väsjön

  Nu har Sollentuna fått ännu en återvinningsstation. Den ska underlätta för boende i Väsjöområdet att återvinna sina förpackningar och tidningar.
 • Avvikande öppettider vecka 39

  Vår kundtjänst kommer att ha begränsade öppettider under två dagar under vecka 39.
 • SEOM och Conapto i samarbete för ett hållbart samhälle

  SEOM har tillsammans med Conapto upprättat en plan för att återvinna och leverera värme till fjärrvärmenätet i Sollentuna.
 • Säljare som erbjuder VVS-tjänster

  Det har kommit till vår kännedom att ett antal av våra kunder kontaktats av några som ringer för att boka in en tid för spolning. Denna aktör ringer inte på uppdrag av SEOM.
 • Felaktig information sprids

  Säljare från annat elbolag sprider felaktig information om Sollentuna Elhandel och uppmanar kunder att flytta sin elhandel till annat elbolag.
 • Start för utdelningen av matavfallspåsar

  Den här veckan börjar vi dela ut en årsförbrukning av matavfallspåsar till alla småhus i Sollentuna.
 • Felaktiga produktionssiffror för Knista gårds solceller

  Problem med en wifi-uppkoppling gör att det för närvarande presenteras felaktiga siffror för hur mycket vår solcellspark på Knista gård producerar.
 • Nytt nummer av OM

  Massor av intressant och spännande läsning om bland annat cirkulär ekonomi, smart elbilsladdning och Sollentuna församlings hållbarhetsarbete.
 • Vårens sponsringstagare

  Under våren har det varit möjligt att söka sponsring från oss för att få stöd till att genomföra en eller flera miljömässigt hållbara aktiviteter. Nu är vårens sponsringstagare utsedda.
 • Avvikande öppettider vecka 25

  Under midsommarveckan förekommer vissa avvikelser från våra ordinarie öppettider.
 • Misstänkt bedragare

  Ett antal kunder har fått besök av en misstänkt bedragare från annat elbolag. Personen i fråga kommer med felaktig information och vill även få uppgifter om kundens avtal.
 • Dold miljöhjälte vid Vallen invigd

  I förra veckan invigdes den utbygga fjärrkylaanläggningen vid Sollentunavallen. Med den har vår kapacitet för fjärrkylaproduktion fördubblats och förser bland annat Sollentuna sjukhus, centrum och häktet med kyla.
 • Sopbilarna byter färg

  Sopbilarna i Sollentuna har fått en ny färg och är nu vita. Bilarna har bytts ut i samband med att ett nytt avtal tecknats med entreprenören Urbaser.
 • Avvikande öppettider vecka 23

  Under vecka 23 förekommer vissa avvikelser från våra ordinarie öppettider.
 • Avvikande öppettider vecka 22

  Under vecka 22 förekommer vissa avvikelser från våra ordinarie öppettider.
 • Avvikande öppettider vecka 21

  Under vecka 21 förekommer vissa avvikelser i våra öppettider.
 • Misstänkt felaktiga fakturor från annat elbolag

  Ett antal kunder till Seom har fått fakturor från ett elbolag med krav om att betala en större summa pengar för avtalsbrott. Några kunder har också utan sitt godkännande blivit flyttade till detta bolag.
 • Ändrade öppettider i Valborg

  Valborgsmässoafton stänger vi tidigare och första maj är vi lediga.
 • Tvätta på biltvätten – inte på gatan

  Biltvätt på gatan eller garageuppfarten gör att ämnen som skadliga för både människa och miljö rinner rakt ut i våra vattendrag.
 • Nya hämtdagar för hushållsavfall

  SEOM har efter upphandling tecknat ett nytt avtal för insamlingen av hushållsavfall i Sollentuna. I samband med detta berörs flera kunder av förändrade hämtdagar.
 • Förändrade öppettider i påsk

  Under påsken har vi förändrade öppettider.
 • Oxunda vattensamverkan tog hem Vattenakademins Stora Pris

  I förra veckan delade den ideella organisationen Vattenakademin ut sitt Stora Pris och årets vinnare är Oxunda vattensamverkan, ett sammarbete mellan Sollentuna, Upplands Väsby, Täby, Järfälla, Vallentuna och Sigtuna som är kommunerna inom Oxundaåns avrinningsområde.
 • Nytt nummer av OM ute nu!

  Ett rykande färskt nummer av vår kundtidning OM landar i Sollentunabornas brevlåder idag.
 • Kontroll av fjärrvärmenätet genomförd

  Natten mellan måndag och tisdag kontrollerades Sollentunas fjärrvärmenät.
 • Oxunda vattensamverkan för bättre vattenmiljö

  Kunskap och samverkan är nödvändiga steg mot en renare vattenmiljö. Tillsammans med fem andra kommuner inom Oxundaåns avrinningsområde har vi bildat Oxunda vattensamverkan.
 • Sophämtning på vintern

  I samband med helgens kraftiga snöfall och att mer snö är att vänta i veckan kan sophämtningen bli besvärlig. Det finns några saker som du som fastighetsägare behöver göra för att det ska fungera så bra som möjligt.
 • Välkommen TH1NG!

  Vi välkomnar TH1NG som leverantör i vårt nät. TH1NG är en ny aktör med fokus på att leverera smarta uppkopplade tjänster. Under 2019 kommer TH1NG lansera spännande lösningar för smarta städer. Vi tycker därför att det är kul att de valt att bli tjänsteleverantör hos oss.
 • Tips för att undvika fastfruset avfall

  Just nu får kundtjänst många frågor om fastruset avfall.