Tjänster kabel-TV

Vi erbjuder två olika bastjänster: Kabel-TV Standard och Kabel-TV Hyresrätt. Tjänsterna sänds analogt men genom ett digitalt tillval, SEOM Digital HD, får du även tillgång till den digitala versionen av TV-kanalerna och därmed oftast HD-versionen.

Vilket paket kan jag välja? 

Du som bor i villa eller bostadsrättsföreningar i flerfamiljshus där fastighetsägaren har beställt kabel-TV genom SEOM erbjuds Kabel-TV Standard.

Har du Kabel-TV Standard går det också att lägga till det digitala tillvalet SEOM Digital HD. Med digital-TV får du en ännu bättre kvalitet på ljud och bild och oftast tillgång till HD-kanaler.

Kabel-TV Hyresrätt

Kabel-TV Hyresrätt erbjuds enbart till boende i Sollentunahem och vissa flerfamiljshus. Kontakta din fastighetsägare för att få information om vilken tjänst du har i lägenheten.

Om du har Kabel-TV Hyresrätt kan du istället kontakta någon av de andra leverantörerna som finns i nätet för att beställa digitala kanalpaket.

Läs mer om priser och vilka kanaler som ingår i respektive paket nedan.

 

Beställ ytterligare kanaler

Har du ett av baspaketen från SEOM kan du beställa ytterligare tjänster från de leverantörer som valt att leverera kabel-TV i vårt nät. För priser och kanalutbud hänvisar vi till respektive leverantör.

Boxer (tel. 0771-21 10 00), Telenor (tel. 020-222 222).

Utrustning för kabel-TV

Du som har en TV med inbyggd digital tv-mottagare kan köpa en CA-modul hos oss. Denna kostar 600 kronor ink. moms..

Vi erbjuder också två olika digitalboxar från Dilog:

  • Dilog DVBCIP-802 är en enklare modell som kostar 1350 kronor (ink. Moms). Mer information om digitalboxen hittar du här
  • DILOG DCH-810 är mer avancerad och går bland annat att spela in tv-program med samtidigt som du tittar. Denna kostar 2500 kronor (ink. moms). Mer information om digitalboxen hittar du här

Förutsättningar digitalt tillval

För det digitala tillvalet krävs att du har särskild utrustning för programkortet. Du behöver en digital mottagare av typen DVB-C, som brukar vara standard på nya TV-apparater, och en kortplats för CA-modul som är kompatibel med CryptoGuard CAM.

Om du inte har en TV som klarar DVB-C eller CA-modulen, eller av annan anledning inte har förutsättningarna, går det att ta del av tjänsten genom en digitalbox. Vi erbjuder två olika varianter av boxar som du kan läsa mer om ovan.