De här har vi sponsrat

Det finns många eldsjälar i vår kommun som gör riktigt bra saker för att bidra till ett mer hållbart Sollentuna. Och dem vill vi lyfta. Det senaste året har vi haft förmånen att bidra med sponsring till flera av dem. Nedan kan du läsa om 2020 års sponsringstagare.

Turebergsskolan

Som ett led i att öka kunskapen hos eleverna om odling och råvarors ursprung ska skolan anlägga en köks- och blomsterträdgård. Den är vi med och sponsrar. Grönsakerna som odlas ska bland annat användas i hemkunskapsklasserna.

Sollentuna Slalomklubb

En gång om året anordnar Sollentuna Slalomklubb en skidbytardag där skid- och alpinutrustning byter ägare. Det som inte längre passar den ena blir nytt och användbart för någon annan. En aktivitet som ger konkret miljönytta där vi gärna är med och bidrar.

BRF Träklotsen

Träklotsen är en bostadsrättsförening som är belägen i centrala Sollentuna. Vi är med och sponsrar föreningens aktiviteter som syftar till att öka engagemanget hos de boende vad gäller sortering av hushållsavfall. En ökad medvetenhet kring hur och varför vi ska sortera vårt avfall ser vi bidrar till ett mer hållbart Sollentuna.

ESS Jolle

Invid Edsvikens strand håller ESS Jolle till. Varje sommar anordnas seglingsläger för barn och ungdomar. I anslutning till klubben ska de bygga en källsorteringsbod där lägerdeltagarna lätt kan sortera sina sopor. Det vill vi förstås vara med och bidra till.

Rotsunda gårds samfällighet

Här är vi med och sponsrar utbyte av belysningsarmaturen i området. Från en gammal och energislukande variant till energisnåla LED-lampor. Ett bra initiativ och ett effektivt sätt att spara på energi.

Här kan du läsa om tidigare sponsringstagare.