Solceller

Vill du producera din egen el? Då kanske solceller kan vara något för dig. Med egen produktion av solel vet du att din el kommer från en förnybar energikälla där inget förbrukas för gott.

Vårt erbjudande

Tillsammans med vår samarbetspartner Svea Solar erbjuder vi dig solcellspaket som vi skräddarsyr utifrån dina behov. Med våra smarta solceller där varje panel optimeras maximalt får du en säker elleverans. Solcellerna är utformade så att de kan parallellkopplas vilket bland annat medför att de är mindre känsliga för skuggning och maximerar elproduktionen. Parallellkopplingen ger också en friare placering av solcellerna på taket vilket gör att takytan används på ett smart sätt som ger ett estetiskt tilltalande utseende som går i linje med husets egen design. Anläggningen är helt underhållsfri.

Är mitt hus lämpligt för solceller?

De flesta hus lämpar sig bra för solceller. Bäst förutsättningar har tak som är riktade mot söder, men även tak riktade mot väster eller öster kan ge ett bra tillskott av el till hushållet.
Energirådgivningen tillhandahåller solkartan där du kan se hur mycket sol som når ditt tak och göra en bedömning av om det är lämpligt att installera solceller. Sök efter ditt hus och klicka på taket så får du en överskådlig bild av hur mycket sol som strålar in på ditt tak och hur mycket el du kan få ut av en egna solceller.

Enkelt hålla koll på solcellerna

Du håller enkelt koll på dina solceller via en app som ger dig full tillgång till all information du behöver, bland annat kan du se hur mycket varje enskild solcellspanel producerar. Energiproduktionen presenteras i realtid och du har tillgång till historiska data. Du ser även hur din besparing ökar över tid samt den mängd koldioxidutsläpp som du med dina solceller besparar miljön. Du får dessutom information om vad varje solcellspanel levererar.

Överskottsel

Vi designar solcellssystemet så att den matchar din elanvändning. Den el du producerar använder du alltid i första hand själv. Vid de tillfällen då solcellerna producerar mer el än vad du behöver kan du sälja överskottet till din elhandlare. Vi hjälper dig teckna ett avtal som ger dig ersättning för den överskottsel som skickas tillbaka ut till elnätet. Har du köpt ditt solcellssystem från någon annan och har Sollentuna Elhandel som elhandlare kan du kontakta oss så hjälper vi dig med ett avtal för överskottselen. Du får även ersättning av elnätsbolaget för ditt bidrag av el ut på elnätet.

Så här går det till

Om du är intresserad av att installera solceller på ditt tak gör du så här:

  1. Fyll i och skicka in en intresseanmälan till oss.
  2. Vi kontaktar dig för mer information och offert.
  3. När du godkänt offerten bokar vi tid för installation.

Från det att du godkänt offerten tar det ungefär två månader tills att du har dina nya solceller monterade och klara.

Ska du bygga nytt?

Du som bygger nytt småhus och vill få en offert på solceller kan använda dig av vårt gemensamma beställningsformulär för alla SEOM:s tjänster: