Årets sponsringstagare utsedda

Publicerad:

Elcyklar, energismart belysning och en källsorteringsbod, det är några av de initiativ som får del av SEOMs sponsringspengar i år.

Sponsringsskylt, Tillsammans gör vi Sollentuna mer hållbart.

Varje år har föreningar, skolor och förskolor möjlighet att söka bidrag till sitt hållbarhetsarbete. Under 2019 sponsrade vi totalt 13 projekt av varierande slag, med det gemensamt att alla hade en tydlig inriktning på miljö- och hållbarhet.

- Vi är stolta och glada att kunna bidra till de här viktiga aktiviteterna säger Sanna Rehn, marknadschef på SEOM. Varje initiativ som tas i syfte att förbättra vårt klimat och vår miljö är jätteviktiga och här ser vi att vi kan vara med och göra skillnad.

Nu har 2020 års sponsringstagare valts ut och det är följande:

  • BRF Träklotset 2 ska genom olika aktiviteter se till att öka engagemanget hos de boende vad gäller sortering av hushållsavfall. 
  • ESS Jolle ska bygga en källsorteringsbod för att förenkla för ungdomarna att sortera sina sopor under sommarlägren.
  • Rotsunda gårds samfällighet ska byta ut sin belysningsarmatur i området till en energisnålare led-variant.
  • Turebergsskolan ska skapa en köks- och blomsterträdgård. Aktiviteten ska bidra till kunskap hos eleverna om odling av råvaror som bland annat kommer att användas i hemskunskapsklasserna.
  • Sollentuna Slalomklubb kommer att anordna skidbytardagar. 
  • Östra förskolorna i Sollentuna ska köpa in elcyklar som kommer att nyttjas av personal när de behöver förflytta sig mellan förskolorna, men även vid utflykter då de mindre barnen kan placeras i cykelns flak.

I början av nästa år öppnas nästa ansökningsperiod, här kan du läs mer.