Matavfallspåsen får fler användningsområden

Publicerad:

ICA Maxi Häggvik har tagit initiativ till att minska antalet plastpåsar i butiken genom att istället erbjuda sina kunder en matavfallspåse att lägga frukt och grönsaker i när de handlar. Påsen är av samma kvalitet som de SEOM delar ut till sina kunder för att lägga matavfallet i.

Matavfallspåsen kan på det här viset användas två gånger – något som går i linje med SEOMs hållbarhetsarbete som bland annat handlar om att minska mängden avfall.

– Det är kul att ICA Maxi Häggvik tar egna initiativ till att minska plastanvändningen på det här viset. Vi är tacksamma för att vi kunnat ha en dialog för att säkerställa att påsarna de köper in är av rätt kvalitet för att de också ska fungera i vårt system för insamlingen av matavfall, säger Klara Dalhielm, avfallsingenjör på SEOM.

Roger Holgersson, butikschef på ICA Maxi Häggvik, menar att initiativet är en del av flera satsningar på miljömässig hållbarhet.

– Hållbarhet är en mycket viktig fråga för oss. För ett år sedan slutade vi dela ut reklam i människors brevlådor och sparade därmed in 150 ton papper per år. Att hitta olika lösningar för att minska på användandet av plast ligger högt på agendan och därmed är vi mycket glada för denna lösning ihop med Sollentuna Energi & Miljö, säger han.