Växande problem med dumpning av grovavfall vid återvinningsstationer

Publicerad:

De senaste veckorna har problemet med dumpning av grovsopor vid FTI:s återvinningsstationer i länet vuxit. Grovsopor kan lämnas till in den mobila återvinningscentralen i Sollentuna eller vid SÖRAB:s återvinningscentraler.

Det ökade problemet med dumpning av grovsopor vid återvinningsstationer avsedda för insamling av förpackningar och tidningar kan ha en koppling till att fler spenderar mer tid hemma med anledning av corona/covid-19.

Dumpningar av grovsopor på det här viset orsakar problem och leder också till ökade kostnader för FTI, förpacknings- och tidningsinsamlingen, menar regionchef Annika Ahlberg.

­- I Stockholms län slog vi rekord efter helgen när det gäller antalet extra insatser kopplat till dumpning av grovsopor. Vi kan såklart inte veta säkert vad det beror på, men efter att ha fått information om att det var hög belastning på återvinningscentralerna antar jag att alla inte orkade ta sig till rätt plats eller vänta på sin tur, och istället valde att dumpa sina grovsopor vid en av våra återvinningsstationerm, säger hon.

I Sollentuna finns en mobil återvinningscentral som regelbundet stannar på flera platser i kommunen. Där går det bra att lämna sådant som uttjänta möbler, elektronik och farligt avfall. Du kan också lämna ditt avfall till någon av SÖRAB:s återvinningscentraler.

Se schemat för den mobila återvinningscentralen och öppettiderna för SÖRAB:s återvinningscentraler här.