Oseriösa elhandlare

Publicerad:

Senaste tiden har flera av våra kunder blivit kontaktade av elhandlare som erbjuder ett nytt elavtal och påstår sig ha ett samarbete med SEOM. Vi har inget med erbjudandet att göra och har heller inget samarbete med andra elhandlare.

Vi har fått kännedom om att flera av våra kunder blivit kontaktade av elhandelsbolag som påstår att de samarbetar med SEOM. Elhandelsbolaget säger att de erbjuder ett bättre och billigare elavtal än vad kunden har idag. Det stämmer inte. SEOM har inget samarbete med andra elhandelsbolag, och avtalen som de erbjuder har visat sig vara väldigt ofördelaktiga där kunden bland annat blir uppbunden i avtalet under lång tid och där uppsägningsvillkoren varit väldigt diffusa.

Kom ihåg att det bara är du själv och ditt nuvarande elhandelsbolag som vet vilket sorts elavtal och vilket pris du har idag. Om du blir uppringd kan telefonförsäljaren alltså inte känna till om ditt elpris är högre eller lägre än det som erbjuds.

Vi vill därför uppmana dig som blir kontaktad att kontrollera elhandelsföretaget noga. Exempelvis kan du kika på svarta listan över företag som fått många klagomål. Den publiceras av Konsumenternas energimarknadsbyrå som är en statlig, oberoende och kostnadsfri rådgivare.

Om du är osäker eller har några frågor om ditt elavtal är du alltid välkommen att kontakta oss.