SEOM inför gratis hemleverans av fiberrör

Publicerad:

Många är nu mer beroende än vanligt av en stabil internetuppkoppling för att kunna jobba hemifrån, beställa mat och mediciner och hålla kontakt med anhöriga. Nu inför SEOM hemleverans av fiberrör, för att den som vill ansluta sig till Sollentunas fibernät inte ska behöva lämna hemmet.

Sedan smittspridningen av Corona/covid-19 tog fart har man på SEOM Stadsnät sett en ökning av beställningar av både nyanslutningar och högre hastigheter. För att minska risken för smittspridning inför nu SEOM kostnadsfri hemleverans av fiberrör.
– Det är jätteviktigt att vi håller igång installationerna nu när behoven och efterfrågan ökat. I det här läget vill vi underlätta så att kunderna inte behöver komma till oss för att hämta rören. Nu levererar vi rören till tomten istället för den som vill, säger David Moberg, planerings- och projektchef på Seom Stadsnät.

"Nätet tål det här"

Belastningen av nätet har också förändrats de senaste veckorna. I vanliga fall är den relativt låg dagtid och når sin pik vid klockan 22-23 på kvällen. Nu har trafiken ökat dagtid när många använder kapacitetskrävande tjänster som videokonferenser. Men Sollentunas fibernät har inga problem att möta behoven.
– Trafiken dagtid är fortfarande på en lägre nivå än vi i vanliga fall har på kvällarna. Så nätet tål det här och vi har gott om kapacitet kvar. Jag känner mig trygg i att vi kan hantera det här, säger Fredrik Hansén, chef för SEOM Stadsnät.

SEOMs projektör kontaktar dig efter att du lagt en beställning av en anslutning till fibernätet. I samband med det finns möjligheten att beställa hemleverans av fiberrören.

Läs mer och beställ en fiberanslutning här.