Lägre elpriser än väntat i januari

Publicerad:

I december månad var elpriserna extremt höga och många kunder har fått en hög elräkning som ska betalas nu i slutet av januari. I januari väntas priserna dock bli lägre än de var i december.

I början av december var det kallt vilket medförde en ökad efterfrågan som drev upp priserna. Runt jul och nyårshelgerna blev det mildare igen och priserna gick ner något. Trots det landade december månads rörliga medelpris på rekordhög nivå.

Priserna i januari väntas bli lägre än vad de var i december. Tack vare att vädret varit förhållandevis milt har det inte gått åt lika mycket el till uppvärmning, och därmed har det varit möjligt att hålla sin elförbrukning nere. Det gör att många kunder väntas få en lägre elfaktura för januari än för december.

Hur elpriserna kommer att se ut i februari återstår att se. Blir det en kall månad kommer efterfrågan att öka vilket i sin tur leder till stigande elpriser. Får vi mycket regn och blåst istället får vi mera el från vind- och vattenkraftverken vilket bidrar till lägre elpriser. Kom ihåg att vi tillsammans också kan hålla nere elpriserna genom att sänka vår elförbrukning! 

Många av våra kunder vill ha rådgivning om vilket elavtal man ska välja. Förutom vårt rörliga elpris kan vi erbjuda timprisavtal, fastprisavtal och mixprisavtal. På den här sidan kan du läsa mer om avtalen och hur du bör tänka när du väljer elavtal.