Jörgen Austler blir ny vd på SEOM

Publicerad:

Idag är det klart att Jörgen Austler tar över rollen som vd på SEOM efter Monika Söderlund Andreasson. Jörgen tillträder tjänsten i slutet av augusti.

Jörgen Austler har de senaste elva åren arbetat inom Telgekoncernen där han haft flera olika roller – senast som tillförordnad koncernchef och vd på Telge AB. Tidigare har han bland annat arbetat som ekonomi- och finansdirektör och tillförordnad vd för Telge Nät och Telge Återvinning.

Han är ekonom i grunden och har innan tiden på Telgekoncernen arbetat i olika branscher och roller bland annat inom elhandel, bank och IT.
– SEOM har en bredd inom bolaget med otroligt viktiga verksamheter. Jag drivs av att befinna mig nära affären. Så jag ser fram emot att börja jobba med den, att komma in i ett nytt sammanhang och att lära känna organisationen och människorna i den, säger Jörgen Austler.

Jörgen Austler säger att man kommer arbeta vidare med den strategi som SEOM har idag.
– Det handlar om att driva vidare det arbetet som redan är påbörjat. Det är ett välskött bolag med en väl fungerande organisation och strategi.

– Jag är mycket glad över att välkomna Jörgen som ny vd på SEOM. Efter en noggrann rekryteringsprocess ser jag att han med sin gedigna erfarenhet från Telgekoncernen och energibranschen är precis vad vi sökt. Jörgen kommer med sin kompetens och ledarskap utveckla och stärka bolaget, säger Towe Ireblad, ordförande i SEOMs styrelse.

Fram till dess att Jörgen Austler tar över rollen kommer SEOMs ekonomichef Lars Wallén vara tillförordnad vd.