Uppgradering av Sollentunas stadsnät

Publicerad:

En stor uppgradering av stadsnätet i Sollentuna kommer att genomföras natten till onsdag den 1 november. Under arbetet kommer tjänster för bredband och IPTV påverkas.

Uppgraderingen kommer att ge en ännu bättre driftsäkerhet och högre kapacitet i stadsnätet i Sollentuna. Samtidigt kommer förbättringen innebära en energibesparing eftersom den nya utrustningen förbrukar mindre el.

– Det här är ett led i arbetet för att förbereda nätet för framtidens tjänster. Vi ser ett växande behov av högre datakapacitet som vi vill möta. Uppgraderingen innebär också att vi tar nästa steg när det kommer till hastigheter och möjliggör surf i hastigheter över 1 Gigabit/sekund. Det är också väldigt positivt att vi kommer att minska vår elförbrukning, säger Fredrik Hansén, affärsområdeschef på SEOM Stadsnät.

Uppgraderingen kommer att genomföras nattetid och tidig morgon mellan klockan 00:00-06:00 för att så få kunder som möjligt ska märka av detta. Både tjänster för bredband och IPTV kommer att påverkas under tiden för arbetet.

Läs mer om arbetet här.