Återvinn julgranen på rätt sätt

Publicerad:

Lämna in julgranen till återvinning så kan den sprida värme en sista gång. En enda julgran kan nämligen ge el som räcker till att köra fyra fulla tvättmaskiner.

Varje år gör de svenska hushållen sig av med omkring tre miljoner julgranar. Lämnas granarna in till återvinning kan de göra nytta en sista gång som bränsle i värmeverk och förvandlas till fjärrvärme och el.

Mobila återvinningscentralen

I Sollentuna har vi en mobil återvinningscentral som regelbundet stannar i Norrviken, Tureberg, Tegelhagen, Kärrdal, Rotebro och Edsberg. Där kan du lämna in både din julgran och mycket annat till återvinning. Hela turlistan för när vi stannar var hittar du här.

SÖRABs återvinningscentraler

SÖRAB har flera återvinningscentraler i Stockholmsområdet där du kan lämna in din julgran. Närmast Sollentuna finns anläggningarna Hagby och Smedby. Här kan du se vilken återvinningscentral som ligger närmast dig.

Sortera pynt och plastgran

Har du en trasig plastgran du vill göra dig av med kan du lämna in den på någon av SÖRABs återvinningscentraler där den sorteras som metall. Trasiga julgransljus, ljusslingor och elljustakar ska sorteras som elavfall.

Lämna in pynt som du tröttnat på till återbruk så att det kan sprida julkänsla i ett annat hem nästa jul. Det kan du göra hos återvinningscentralen, på SÖRABs Returpunkter i Solna och Sundbyberg eller en secondhandorganisation.