Snart börjar hämtningen av trädgårdsavfall

Publicerad:

Våren är på intåg och snart börjar äntligen trädgårdssäsongen. Du som bor i småhus i Sollentuna kan teckna abonnemang för att få ditt trädgårdsavfall hämtat 17 gånger per säsong. Hämtningen startar vecka 14 och 15.

Med ett abonnemang för trädgårdsavfall kan du smidigt få löv, blommor, gräsklipp och små kvistar hämtade varannan vecka mellan april och november.

Abonnemanget kostar 1010 kronor per kärl inklusive moms för säsongen 2024.

Vilken hämtdag får jag i år?

Inför den här säsongen har körturerna setts över för att minska transporterna och därmed bli mer miljömässigt hållbara. Detta innebär att många kunder får nya dagar för hämtningen av trädgårdsavfall.

Den 20 mars kommer körturerna för året vara färdiga. Efter det datumet kommer du som har abonnemang se nästa hämtdag för trädgårdsavfall på Mina sidor.

Samma veckodag kommer att gälla varannan vecka, udda eller jämna veckor under hela säsongen.

Du loggar in med ditt kundnummer eller genom BankID. Har du inte möjlighet att logga in på Mina sidor är du välkommen att höra av dig till vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Vem kan teckna abonnemang för hämtning av trädgårdsavfall?

Hämtning av trädgårdsavfall kan tecknas av dig som bor i småhus med enskilt abonnemang för sophämtning. Du kan beställa tjänsten här.

Du som bor i flerbostadshus, bostadsrättsförening samt du som delar kärl med grannarna kan i vissa fall teckna abonnemang för trädgårdskärl. Det finns även möjlighet att beställa container  eller Storsäcken för trädgårdsavfall. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

När är sista hämtningen för säsongen?

Den sista hämtningen för säsongen sker vecka 46 eller 47 beroende på om du har hämtning udda eller jämna vecka.

Läs mer

Läs mer om abonnemanget, vad som kan läggas i kärlet och vad som gäller för extra hämtningar här