Tidigare sponsringstagare

Vita höna i hönshus på förskolan Sagokullen. Skylt med text Tillsammans gör vi Sollentuna mer hållbart.

Förskolan skogsdungen

Förskolan Skogsdungen fick sponsring för att reparera sitt hönshus och till att köpa in hönor och foder till dem. Hönshuset ger barnen en möjlighet att lära sig hur ett litet kretslopp fungerar. Gödslet från hönorna används på gårdens odlingar och äggen används till bak och matlagning. Barnen får också lära sig att ta ansvar för andra levande varelser – hönorna, som de turas om att ta hand om.

Snäckbackens förskola och särskola

Som ett led i förskolans arbete med barnens förståelse för hållbar utveckling fick de sponsring till att köpa in sorteringskärl. Genom att lära barnen hur man sorterar sitt skräp skapas en tidig medvetenhet om hur man med enkla medel är med och bidrar till ett hållbart samhälle.

Sollentuna slöjdgille

Slöjdgillet återanvänder gamla tyger och annat material som de tillverkar nytt av. Exempelvis förvandlar de gamla lakan till fina trasmattor och använda plastpåsar görs om snygga väskor. De fick sponsring för att de ska kunna fortsätta med sin värdefulla verksamhet och bland annat kunna köpa in nödvändigt material.  

Sollentuna Backhopparklubb

Klubben fick bidrag till att förnya sin belysningsarmatur i hoppbacken, från en energislukande variant till ledbelysning. En bra och miljömässig investering.