Ska du bygga nytt eller riva en byggnad?

När du ska bygga nytt behöver du ansluta dig till flera av våra tjänster. Bland annat är det vi som tar hand om ditt hushållsavfall och ser till att ditt hus har el och vatten. I formuläret nedan beställer du de tjänster du är i behov av, både under byggtiden och sedan när huset står färdigt. Fyll i och skicka in till oss så hör vi av oss till dig inom en vecka.

Glöm inte att ansöka om bygglov

När du bygger nytt behöver du i de flesta fall ansöka om bygglov. Hur det går till hittar du information om på Sollentuna kommuns hemsida.

Anmäl rivning av byggnad

Ska du riva en byggnad behöver du anmäla det till oss så att vi kan se till att avsluta de tjänster som är kopplade till fastigheten. Anmälan gör du här.

Beställning av tjänster vid nybyggnation

Kunduppgifter

Beställningen ska göras av dig som är ägare till fastigheten. Fält markerade med * är obligatoriska.

Uppgifter om fastigheten

Typ av fastighet*

Entreprenör 

Ange information om den entreprenör du tar hjälp av i byggnationen. 

Beställning av tjänster

Här anger du de tjänster som du önskar ansluta till ditt hus, både under byggtiden och när det är dags att flytta in. Klicka på pilen till höger för att fälla ut aktuell tjänst och klicka i dina val.

Vatten och avlopp

Ange önskad vattentjänst:
Ange önskad VA-tjänst till komplementbostadshus:

Elnät

För att få tillgång till el i din anläggning behöver du anlita en auktoriserad elinstallatör.  Genom elinstallatören beställer du både den tillfälliga anslutningen som du behöver under byggtiden och nyanslutningen till din färdiga bostad. Du kan välja mellan säkringsstorlekar upp till 25 A eller i spannet 35-63 A. Läs mer om vad som gäller för nya elanslutningar.

Här hittar du priser och villkor för elnät.

Elhandel

Vi ser till att anläggningen får ett rörligt elpris under byggtiden. Vid anslutningen får du Sollentuna Elhandels ordinarie rörliga elavtal om du inte gör ett annat val. 

Här hittar du priser och villkor för elhandel.

Solceller

Har du funderat på att installera solceller på taket? Vi erbjuder nyckelfärdiga solcellspaket, är du intresserad av att veta mer eller få en offert klickar du i valet nedan.

Laddbox

Har du en elbil eller laddhybridbil och vill kunna ladda bilen hemma? Om du vill kan vi hjälpa dig med allt från val av laddbox till färdig installation. Vill du veta mer, klicka i nedan så återkommer vi till dig med information.

Fiber

Hushållsavfall

Jag vill beställa hämtning av hushållsavfall:
Tillval:

Fjärrvärme

Priset för anslutning av bostad till fjärrvärmenätet varierar beroende på de lokala förhållandena. Om du är intresserad av  att värma din bostad med fjärrvärme klickar du i valet nedan så återkommer vi till dig med en offert.

Godkännande av priser och villkor*

Vi säkerställer att dina personuppgifter är skyddade hos oss. Läs mer om det här.