Ofarliga partiklar i dricksvattnet kvarstår i vissa områden

Publicerad:

I förra veckan genomförde Norrvatten ett ledningsarbete i VA-nätet i Sollentuna. I samband med att vattnet släpptes på lossnade partiklar från ytbeläggningen i en ledning. Dessa partiklar har efter detta synts i dricksvattnet i delar av Sollentuna, och på vissa håll kvarstår fortfarande problemet.

Att partiklar lossnar från ledningarna på det här viset är ovanligt och har påverkats av den senaste tidens låga temperaturer. Norrvatten har sedan förra veckan spolat sina ledningar flera gånger och kan vid provtagningar nu konstatera att vattnet i huvudledningarna är helt fria från partiklar. Det kan dock på vissa håll ta lite tid innan alla vattenledningar i det lokala VA-nätet i Sollentuna har spolats igenom.

Partiklarna är ofarliga och prover har tagits på vattnet som bekräftar att det inte finns några hälsorisker.

Om du upplever partiklar i dricksvattnet kan du i första hand låta vattnet rinna en stund i kranen. Har vattnet inte klarnat efter en halvtimme kan du göra en felanmälan hos oss så hjälper vi dig att spola ledningarna.

Om ditt vatten är grumligt avråder vi från att fylla badkar och köra tvättmaskiner för att minimera risken för missfärgningar fram tills dess att vattnet är klart igen.