Elförbrukningen i Sollentuna

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd med höga elpriser som resultat. Det finns också risk att elen inte räcker under vissa timmar i vinter.

Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen, något som dessutom leder till lägre elpriser eftersom det är en hög efterfrågan som driver upp priserna. 

Kraftig nedgång för hushållens elförbrukning

Under oktober månad sänkte hushållen i Sollentuna sin elförbrukning med 21%* jämfört med samma period förra året. Om vi kan kan fortsätta hålla nere vår elförbrukning så här bra har vi ett betydligt bättre läge i vinter.  

Bra jobbat! Tillsammans gör vi Sollentuna mer hållbart.

 

 

 

*Elförbrukningen är inte temperaturkorrigerad eller korrigerad för nyproducerade bostäder i kommunen. Det innebär att vi inte tagit hänsyn till ökat värmebehov under kallare år eller att det fanns färre bostäder i kommunen förra året. 

Vad har du gjort för att sänka din elförbrukning?

Nu är vi nyfikna på att höra vilka förändringar du har gjort för att sänka din elförbrukning. Mejla oss på marknad@seom.se. Skriv "Elspartips" i ämnesraden. Vi kommer att publicera några av tipsen vi fått in på hemsidan.